Ingrediėnten: De hoeveelheden zijn gebaseerd op 4 personen.

400 gram kipfilet. 1 winterpeen verse gember
1 teen knoflook 2 uien 2 prei
1 Spaanse peper 3 lenteuitjes bakgember
300 gram (basmati) rijst 2 eetlepels honing zoete chilisaus
evt. zout (wok)olie  

Voorbereiding: ± 20 minuten.

Kook de kipfilet in 15 į 20 minuten in ruim kokend water. Schil de winterpeen en snijd deze dan in plakjes en dan in reepjes. Snipper de uien, gember en knoflook en snijd de prei in ringen. Snijd de Spaanse peper doormidden verwijder de zaadlijsten en de zaadjes en snijd hem dan in fijne reepjes. Snijd de stengel van de lenteuitjes 2 keer over de lengte in en dan in stukjes van 2 į 3 cm. Als de kipfilet gaar is kan deze in blokjes worden gesneden.

Bereiding: ± 20 minuten.

Kook de (basmati)rijst, volgens de gebruiksaanwijzing, in het kookvocht van de kip. Fruit de ui in iets (wok)olie in een wok of (hapjes)pan tot deze glazig begint te worden en voeg er dan de kip aan toe. Bak deze tot dat het een mooi bruin laagje heeft gekregen en doe er dan de gember en knoflook bij en bak het mee tot deze begint te geuren. Dan kan de wortel en de prei erbij. Laat dit 2 minuten op niet te hoog vuur bakken en voeg dan Spaanse pepers, chilisaus, honing en peper, zout en bakgember naar smaak toe. Laat dit rustig sudderen tot de rijst gaar is. Voeg vlak voor het opdienen de lenteui toe en bewaar wat ringetjes voor de garnering.
Copyright 2008 Koken Met Peter.print