Spruitjes Wortelsoep.

Ingrediënten: De hoeveelheden zijn gebaseerd op 4 personen.

500 gram mager rundvlees. 250 gram winterwortel. 1 flinke ui.
250 gram champignons. 50 gram crème fraîche. 5 peperkorrels.
1 blaadje laurierblad. paprikapoeder. (cayenne) peper.
500 gram vastkokende aardappels. 600 gram kleine spruitjes. zout.

Voorbereiding: ± 15 minuten (en 90 min. vlees laten trekken).

Ui in grove stukken snijden. Vlees in ¾ liter water met ui, peperkorrels, laurierblad en wat zout in ca. 90 minuten gaarstoven.

In de tussentijd spruitjes schoonmaken en wassen. De wortels eerst schrappen en in stukken van ongeveer 3 centimeter lengte snijden, snijd deze stukken dan in, niet te dunne, reepjes. Snijd grote spruitjes eventueel door midden. Borstel de champignons schoon en snijd ze in vieren, schil de aardappels en snijd ze in blokjes van ± 2 bij 2 centimeter.

Bereiding: ± 20 minuten.

Haal na 90 minuten het vlees uit de pan en snijd het in stukken, voeg het weer aan de bouillon toe met de champignons, wortel, aardappelblokjes en spruitjes. Laat het geheel z’n 20 minuten gaar worden. Zet het vuur laag en roer er dan de crème fraîche doorheen en maak het geheel op smaak met wat paprikapoeder, (cayenne)peper en eventueel nog wat zout.
Copyright 2008 Koken Met Peter.print