Spaghetti Met Zeevruchten

Ingrediėnten: De hoeveelheden zijn gebaseerd op 4 personen.

150 gr rivierkreeftjes of grote garnalen. 2 eetlepels (olijf)olie. 1 prei.
½ (vis)bouillon blokje. 250 gram spaghetti. 1 kleine ui.
200 gr gerookte zalmfilet. ½ winterpeen. 1 tl dille.
evt peper en zout. 1 kleine bleekselderij. zakje dillesaus.
250 gram (kastanje)champignons. ½ tl majoraan. ½ citroen.
1 el verse peterselie.

Voorbereiding: ± 20 minuten.

Schil de winterpeen en snijd deze in smalle reepjes. Snijd de prei in dunne ringen, pel de ui en snipper deze fijn. Snijd de gerookte zalmfilet in smalle repen en de rivierkreeftjes eventueel in meerdere stukjes. Was de bleekselderij en snijd dan een aantal stelen in smalle reepjes, borstel de champignons schoon waarna ze in plakjes gesneden kunnen worden. Pers de citroen uit.

Bereiding: ± 15 minuten.

Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan en fruit de bleekselderij en de ui tot die glazig is en voeg dan, onder voortdurend roeren, de winterpeen en 2 minuten later de prei toe. Zet in de tussentijd een pan op met voldoende water en het bouillonblokje en kook hierin de spaghetti volgens de gebruiksaanwijzing gaar. Voeg aan de groente de champignons toe samen met de dille. Laat dit 3 minuten op redelijk hoog vuur bakken. Zet dan het vuur wat lager en voeg de rivierkreeftjes, zalm, citroensap en eventueel peper en zout naar smaak toe. Maak in de tussentijd de dillesaus volgens de gebruiksaanwijzing klaar en voeg (een gedeelte) toe aan de groente/vissaus samen met de majoraan. Warm dit nog even flink door maar laat het niet aan de kook komen. Giet de spaghetti af en verdeel het over de borden, doe er de saus over heen en maak het af met (verse) peterselie.
Copyright 2008 Koken Met Peter.print