Spaghetti Met Kippelevertjes

Ingrediėnten: De hoeveelheden zijn gebaseerd op 4 personen.

400 gram kippenlevertjes. (versgemalen) peper. 1 grote ui.
1 flinke scheut sherry. 100 gram gesneden ontbijtspek. 1 tl suiker.
2 el verse peterselie. 1/2 rundvleesbouillon blokje. boter.
400 gram spaghetti. 2 el tomatenpuree. evt. zout.
1 mespunt basilicum. scheutje olijfolie.

Voorbereiding: ± 10 minuten.

Halveer de kippenlevertjes en snipper de ui fijn. Snijd het ontbijtspek in stukjes. Hak de peterselie fijn.

Bereiding: ± 25 minuten.

In een koekenpan de (olijf)olie en de boter gelijktijdig verwarmen. De kippenlevertjes hierin ± 5 minuten, al om en om scheppend, bakken en dan uit de pan nemen. In het bakvet de ui en het ontbijtspek boven laag vuur fruiten. Voeg er daarna de levertjes, tomatenpuree, basilicum, suiker en de sherry aan toe. Voeg er royaal (versgemalen) peper en evt. zout aan toe. Leg een deksel op de pan en laat het geheel nog hoogstens 10 minuten sudderen. Kook intussen de spaghetti volgens de gebruiksaanwijzing, in ruim water met daarin het bouillonblokje, gaar. Giet de spaghetti af en roer er het scheutjes olijfolie door. Verdeel de spaghetti over 4 borden en schep er de levertjes over heen. Bestooi het ruim met de (versgehakte) peterselie.
Copyright 2008 Koken Met Peter.print