Spaghetti Met Italiaanse Kaassaus

Ingrediėnten: De hoeveelheden zijn gebaseerd op 4 personen.

250 gram magere spekreepjes. 225 gram gorgonzola. scheutje (olijf)olie.
200 gram diepvries spinazie. el (verse) peterselie. 1 bouillionblokje.
60 gram gepelde walnoten. peper. 300 gram spaghetti.
flinke scheut slagroom.

Voorbereiding: ± 5 minuten.

Hak de walnoten in kleine stukjes (bewaar er 4 voor de garnering). Snijd de gorgonzola in blokjes, en knip de verse peterselie fijn.

Bereiding: ± 20 minuten.

Zet een pan met water, (zonder zout) een bouillonblokje en een scheutje (olijf)olie op het vuur voor de spaghetti en maak de spaghetti volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking klaar. Bak de spekreepjes uit tot ze lekker knapperig zijn en voeg er dan de stukjes noot aan toe. Voeg er de gorgonzola, spinazie en de slagroom aan toe. Laat dit op een zacht vuur met de deksel op de pan zachtjes smoern tot de spaghetti gaar. Voeg er eventueel nog wat peper toe maar zeker geen zout. Giet de spaghetti af en verdeel het over de vier borden, schep er de saus overheen en maak het af met wat peterselie en een hele walnoot.
Copyright 2008 Koken Met Peter.print