Spaghetti Met Parmaham en Groenten

Ingrediėnten: De hoeveelheden zijn gebaseerd op 4 personen.

200 gram spaghetti. 2 teentje knoflook. 1 winterpeen.
± 150 gram Gorma. 150 gram gesn. parmaham. 1 citroen.
3 eetlepels olijfolie. ½ blokje rundvleesbouillon. 1 flinke prei.
theelepel majoraan. pijnboom pitten. peper en zout.
scheut slagroom. (verse) peterselie. 2 uien.

Voorbereiding: ± 15 minuten.

Pel de ui en het teentje knoflook en snipper ze fijn. Schil de winterpeen en snijd deze in kleine blokjes of reepjes. Snijd de prei in dunne ringen en als laatste de parmaham (of rauwe ham) in reepjes van zo'n 2 centimeter. Pers de citroen uit.

Bereiding: ± 15 minuten.

Zet een pan op met voldoende water en het halve bouillonblokje en laat het aan de kook komen. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan en fruit de ui en knoflook. Voeg na 2 minuten, onder voortdurend roeren, de winterpeen toe en weer 2 minuten later de prei toe. Doe de spaghetti in de pan en kook deze volgens de gebruiksaanwijzing gaar. Zet het vuur van de koekenpan wat lager en voeg dan de Gorma toe (of 75 gram mascarpone en 75 gram gorgonzola) samen met het citroensap en voeg eventueel naar smaak peper en zout toe. Wacht tot de Gorma helemaal is gesmolten voordat je ongeveer 80% van de parmaham de pijnboompitten, majoraan en een scheut slagroom toevoegt. Warm dit nog even flink door maar laat het niet aan de kook komen. Giet de spaghetti af en verdeel over de borden, doe er de saus over heen en maak het af met (verse) peterselie en de rest van de parmaham.
Copyright 2008 Koken Met Peter.print