Spaghetti Met Gehaktballetjes

Ingrediėnten: De hoeveelheden zijn gebaseerd op 4 personen.

1 uitje. zout en (cayenne)peper. 1 rundvlees bouillonblokje.
1 flinke prei. paneermeel of 1 beschuit. 1 teentje knoflook.
tabasco. 250 gram champignons. klein blikje maļs.
olijfolie. 400 rundergehakt. 250 ml vruchtenyoghurt perzik.
1 ei. 400 gram spaghetti. (verse) peterselie.

Voorbereiding: ± 20 minuten.

Snipper de ui en snijd de prei in halve ringen. Ontdoe de champignons van het steeltje en snijd ze in vieren (grotere champignons in zessen). Knip de peterselie fijn. Meng het gehakt met het ei, (cayenne)peper, (evt.) zout en het paneermeel (of het verkruimelde beschuit) en voeg er iets tabasco aan toe. Maak er stuitergrote gehaktballetjes van.

Bereiding: ± 30 minuten.

Verhit de (olijf)olie in een braadpan en bak de gehaktballetjes bruin en gaar. Zet een pan water op (met iets meer water dan nodig is voor de spaghetti) en voeg het bouillonblokje toe. Haal de gehaktballetjes uit de braadpan en voeg aan het overgebleven bakvet een uitgeperste knoflookteen, de gesnipperde uitjes en de champignons toe. Laat dit 2 minuten bakken en doe er dan de prei, maļs, gehaktballetjes, yoghurt en ± 100 ml van de bouillon bij. Kook nu in de rest van de bouillon de spaghetti gaar en laat de saus in de tussentijd wat indikken. Verdeel de spaghetti over 4 (voorverwarmde) borden en schep er de saus over. Bestrooi de saus met wat (verse) peterselie.
Copyright 2008 Koken Met Peter.print