Rösti Groenteschotel

Ingrediënten: De hoeveelheden zijn gebaseerd op 4 personen.

300 gram (diepvries) rösti. 2 kleine winterpeen. 1 flinke prei.
dikke plak ham of casselerrib ± 250 gram. 1 teentje knoflook. 2 bosuitjes.
2 eetlepels (verse) bieslook. evt. peper en zout. evt. wat melk.
125 gram verse roomkaas met kruiden. 250 gram champignons. (braad)boter.
150 gram reepjes ontbijtspek. 1 diepe ovenschaal. 3 eieren.

Voorbereiding: ± 20 minuten.

Verwarm de oven voor op 200 º C. Haal de rösti uit de diepvries en laat deze vast ontdooien. Snijd de ham of casselerrib in kleine dobbelsteentjes. Maak de winterpeen schoon en snijd deze dan in plakjes waarna je de plakjes nog eens door midden snijdt. Snijd de prei in ringen en pel de knoflook. Snijd de bosuitjes en de bieslook in dunne ringetjes. Klop de eieren en de roomkaas los in een schaaltje en meng er, naar behoefte, peper en zout en eventueel een klein beetje melk door als het geheel nog wat te dik is. Borstel als laatste de champignons schoon en snij ze dan in plakjes. Vet de ovenschaal goed in.

Bereiding: ± 15 minuten en 30 minuten in de oven.

Verwarm een grote koekenpan en bak hier de ontbijtspekreepjes in uit. Haal deze, als ze licht knapperig beginnen te worden, uit de pan en pers de knoflook boven het overgebleven bakvet uit. Laat de knoflook op zacht vuur even fruiten voordat je de ham (of casselerrib), wortel en champignons toevoegt. Laat dit ongeveer 3 minuten stoven en voeg dan de prei toe. Laat het geheel nog 2 minuten goed warm worden en voeg dan de rest van de ingrediënten (rösti, bieslook, ontbijtspekreepjes en bosuitjes) toe. Warm dit even goed door en doe het geheel dan over in de ovenschaal. Giet het eimengsel over het geheel en plaats de schaal ± 30 minuten in de (voorverwarmde) oven. Heerlijk met bruin stokbrood en een (komkommer) salade.
Copyright 2008 Koken Met Peter.print