Rijst-Shoarmaschotel

Ingrediėnten: De hoeveelheden zijn gebaseerd op 4 personen.

2 uien. 1 flinke stronk broccoli. 1 flinke prei.
3 bosuitjes. 100 gram gewelde abrikozen. 3 eetlepels olie.
400 gram shoarmavlees. 200 gram (droog korrel) rijst. cashewnoten.
2 eetlepels oestersaus. 200 gram gesneden spitskool. 50 gram rozijnen.
evt. peper en zout. 80 gram roomkaas met kruiden.

Voorbereiding: ± 10 minuten.

Snipperde ui en maak van de stronk broccoli mooie kleine roosjes en snijd de prei in ringen. Snijd dan de bosuitjes in de lengte 1x doormidden en daarna in stukjes van ongeveer 2 cm lang en de abrikozen in reepjes. Maak de rijst volgens de gebruiksaanwijzing klaar en laat deze afkoelen. Hak de cashewnoten in middelgrote stukken.

Bereiding: ± 10 minuten.

Verhit 2 eetlepels olie in een wok en voeg de ui met het shoarmavlees toe en laat dit bakken tot het vlees een mooi kleurtje heeft gekregen. Voeg de abrikozen en de oestersaus toe en laat deze even mee verwarmen. Voeg dan de broccoli en prei toe en laat deze 2 minuten mee garen waarna de spitskool toegevoegd kan worden. Warm alles, onder voortdurend roeren, nog twee minuten goed door en doe dan alles over vanuit de wok op een bord of schaal. Verwarm de rest van de olie in de wok en voeg de bosuitjes toe als de olie goed heet is. Laat dit 1 minuut fruiten en voeg dan de rijst en de rozijnen, en naar smaak peper en zout, toe. Warm dit, op hoog vuur en onder voortdurend roeren, goed door voordat je het vlees/groentemengsel toevoegt. Voeg afhankelijk van de vochtigheid minimaal de helft van de roomkaas toe en warm alles nog even goed door. Verdeel alles over vier borden en strooi er de stukjes cashewnoten overheen en dan direct opdienen.
Copyright 2008 Koken Met Peter.print