Nasi Met Pittige Runderreepjes

Ingrediėnten: De hoeveelheden zijn gebaseerd op 4 personen.

250 rijst. 6 eetlepels (olijf)olie. 250 gram biefstuk.
3 eieren. stukje verse gember of poeder. 1 rode spaanse peper.
1 ui. 100 gram diepvries doperwten. 3 el sojasaus.
evt. sherry. 100 gram ham (vleeswaren). 1 teentje knoflook.
1 winterpeen. 2 lente-uitjes of een klein preitje. evt. zout

Voorbereiding: ± 25 minuten.

Kook de rijst volgens de verpakking gaar. Maak een marinade van 1 eetlepel (olijf)olie, 1 eetlepel sojasaus en 1 eetlepel sherry of water. Snijd dan de biefstuk in dunne reepjes van ongeveer 1,5 cm lang en zet ze 15 minuten in de marinade. Klop de eieren los, laat de doperwten ontdooien en snipper de ui. Snijd vervolgens de ham in reepjes en de wortel eerst in plakjes en vervolgens in reepjes. Snijd de lente-ui of prei in stukken van +/- 3 cm lang en vervolgens in de lengte in reepjes. Verwijder de zaadjes van de spaanse peper en snijd deze dan in reepjes. Als je verse gember gebruikt hak of snijd deze dan fijn.

Bereiding: ± 15 minuten.

Verhit op hoog vuur 2 eetlepels olie en voeg het vlees inclusief de marinade toe. Schroei het vlees dicht tot het verkleurd. Haal het dan uit de pan en laat het uitlekken. Verhit nu opnieuw 2 eetlepels olie. Pers hierboven het teentje knoflook uit en voeg de gember(poeder) en ui toe. Roerbak hierin de wortel, lente-uitjes (of de prei) en de spaanse peper. Haal ook dit uit de pan. Verhit nu 1 eetlepel olie in de wok. Doe de gekluste eieren in de olie en blijf roeren tot alles gestold is en voeg dan de rijst toe en roerbak deze tot ze korrelig is. Voeg ondertussen eventueel wat zout en en 2 eetlepels sojasaus toe. Voeg eerst de groente en dan het vlees toe en warm alles onder voortdurend roeren goed door. Eventueel kun je bij het vlees garnalen toevoegen of de doperwten vervangen door sperzieboontjes.
Copyright 2008 Koken Met Peter.print