Macaroni Groentesalade

Ingrediėnten: De hoeveelheden zijn gebaseerd op 4 personen.

150 gram macaroni. 250 gram (gesneden) andijvie. 1 el azijn.
1 (groente) bouillonblokje. 250 gram fijn geraspte wortel. 3 el ketjap.
selderieblad. 2 el mayonaise. bakboter.
1 tl gemberpoeder. el (verse) bieslook. peper en zout.
2 el (olijf)olie. zilveruitjes en augurkjes. suiker.
300 gram magere varkenslappen

Voorbereiding: ± 10 į 15 minuten.

Kook de macaroni volgens de gebruiksaanwijzing in ruim water met een (groente)bouillontablet gaar. Giet de macaroni af en spoel met koud water goed na. Laat de macaroni afkoelen. Maak een marinade van 3 eetlepels ketjap, 1 theelepel gemberpoeder en 1 eetlepel (olijf)olie. Snijd het varkensvlees in dobbelsteentjes en wrijf ze in met peper. Laat het vlees minimaal 10 minuten in de marinade liggen. Als u de wortel en andijvie ongesneden hebt gekocht was dan de andijvie en schrap de worteltjes. Snijd nu de andijvie in dunne repen en de rasp de worteltjes fijn. Maak een dressing van de mayonaise, azijn en 1 eetlepel (olijf)olie. Voeg er naar smaak wat suiker, bieslook, selderij en eventueel wat peper en/of zout aan toe.

Bereiding: ± 10 minuten.

Pak een braadpan en bak het vlees (met de marinade) in wat boter aan tot het een mooi kleurtje heeft gekregen, laat het dan nog 10 minuten op een heel laag pitje na braden met de deksel op de pan. Doe, als het vlees gaar is, de (eventueel ook lauwe) macaroni in een ruime schaal. Meng er de wortel, andijvie en dressing door en roer het goed door elkaar. Verdeel de salade over vier borden en verdeel het vlees over de salade. Garneren met wat verse bieslook, zilveruitjes en augurkjes.

Een koude zoete witte wijn (bv een moezel of lambrusco) is er heerlijk bij.
Copyright 2008 Koken Met Peter.print