Macaroni Met Ei-salami Saus

Ingrediënten: De hoeveelheden zijn gebaseerd op 4 personen.

200 gram salami (aan één stuk). 1 theelepel pesto. 1 bakje champignons.
250 gram macaroni. 1 ui. 3 eieren.
1 eetlepel boter of (olijf)olie. 1 teentje knoflook. 100 ml slagroom.
100 gram geraspte kaas. peper en zout.

Voorbereiding: ± 15 minuten.

Verwarmde oven voor op ± 200 graden Celsius. Snijd de salami in blokjes. Borstel de champignons schoon en snijd ze in niet te dunne plakjes. Snipper de ui. Klop de eieren met de slagroom wat peper en zout en de pesto los en laat dit even staan. Vet een ovenschotel goed in met wat boter.

Bereiding: ± 30 minuten.

Maak de macaroni volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking klaar. Verwarm de boter of (olijf)olie in een koekenpan of braadpan (liefst met anti-aanbaklaag). Laat hierin de salami ± 1 minuut bakken en voeg er dan de champignons en ui aan toe en pers er de knoflook bovenuit. Roer hier na ongeveer 5 minuten het ei-mengsel, op hoog vuur en onder voortdurend roeren, doorheen tot het ei-mengsel gestold is. Giet de gare macaroni onder de koude kraan af en roer ze door de saus tot alles goed is doorgewarmd. Schep dan het geheel over in de ovenschaal en strooi er de geraspte kaas overheen.

Zet het nu ± 15 minuten in de oven tot dat de kaas een mooi kleurtje heeft gekregen. (eventueel de grill gebruiken.)
Copyright 2008 Koken Met Peter.print