Ingrediėnten: De hoeveelheden zijn gebaseerd op 4 personen.

300 gram gerookte kipfilet. 75 pijnboompitten. bospeen.
100 ml zure room. 1 rode ui. peper.
1 grote rijpe avocado. evt. zout. 1 citroen.
2 kropjes (of zakjes) gem. sla. 2 bosuitjes. oregano.
2 eetlepels mayonaise. evt. croutons.  

Voorbereiding: ± 20 minuten.

Snijd de kipfilet in blokjes en van de bospeen ongeveer 10 stuks in plakjes. Pers de citroen uit. Snijd de rode ui fijn en halveer de avocado en wip de pit eruit. Snijd dan het vruchtvlees in blokjes en besprenkel het gelijk met de citroensap. Snijd de bosui in ringetjes en roer de mayonaise door de zure room in een schaal en voeg hier, na smaak, peper en eventueel zout aan toe. Verwijder van de sla de harde kern en de harde nerven en scheur of snijd de rest in grove stukken (je kunt natuurlijk ook kant en klare zakken bij de supermarkt kopen).

Bereiding: ± 10 minuten.

Schep de kip, bospeenschijfjes en de rode ui door het mayonaise/zure room mengsel en breng dit op smaak met oregano. Voeg dan de avocadostukjes toe en roer dit goed door elkaar. Verdeel de sla over vier borden en schep hier het kipmengsel over heen. Bestrooi het met de bosui ringetjes en de pijnboompitjes. Serveer het direct of bewaar het eventueel kort in de koelkast tot het kan worden uit geserveerd. Serveer er de croutons bij.
Copyright 2008 Koken Met Peter.print