Ingrediėnten: De hoeveelheden zijn gebaseerd op 4 personen.

500 gram kabeljauw filet. zout en peper. 1 teentje knoflook.
1 eetlepel gembersiroop. 1 appel. 1 eetlepel seroendeng.
200 gram broccoli-roosjes. 1 klein preitje. 250 ml yoghurt.
2 theelepels kerriepoeder. 1 winterpeen. sesamolie.
2 eetlepels gemalen kokos. handvol rozijnen. 1 ui.

Voorbereiding: ± 25 minuten.

Schil de appel en snijd deze evenals de vis in blokjes. Doe dit samen met de yoghurt, kerriepoeder, rozijnen, gembersiroop, seroendeng en de uitgeperste knoflook in een schaal en roer dit goed door elkaar en laat zo ± 15 minuten staan. Snipper intussen de ui en snijd de prei in dunne ringen. Maak de winterpeen schoon en snijd hem dan in 1 cm lange dunne reepjes.

Bereiding: ± 20 minuten.

Fruit de ui in de sesamolie en doe er na ongeveer 2 minuten de winterwortel bij. Laat dit nog 2 minuten op een niet te hoog vuur mee fruiten voor er het vismengsel en de prei aan toe te voegen. Breng intussen het water aan de kook voor de rijst die we er bij eten en maak deze verder klaar zoals op de verpakking staat aangegeven. Laat de stoofpot nog ongeveer 15 minuten op het vuur gaar sudderen. Roer er wel na ± 5 minuten de broccoli en de geraspte kokos doorheen en maak hem op smaak met zout en peper.
Je kunt het alleen met rijst eten maar een groene (komkommer) salade erbij maakt het wel helemaal af.
Copyright 2008 Koken Met Peter.print